Google Business Profile

Door je Google Business Profile-account te optimaliseren op de juiste manier, kun je relatief snel meer klanten bereiken. Meer klanten die je gaan vinden zodra jij hoger in Google Maps staat! Voorheen heette dit Google Mijn Bedrijf.

Wat is Google Business Profile?

Google Business Profile is een gratis tool waarmee je kunt beheren hoe je lokale bedrijf wordt weergegeven in Google-producten, zoals Google Maps en Zoeken. Als je een bedrijf hebt dat services op een bepaalde locatie levert aan klanten of als je services levert aan klanten binnen een aangegeven servicegebied, kunnen mensen je vinden via Google Business Profile. Als bedrijven zijn geverifieerd op Google, is de kans twee keer zo groot dat gebruikers ze als betrouwbaar beschouwen.

Stel: er is een potentiële klant. Deze klant is een paar straten verwijderd van jouw winkel en is op zoek naar iets waar jij in de buurt het beste in bent (misschien heeft hij je reclamebord gezien of heeft een bekende hem over je bedrijf verteld). Wat vindt deze klant dan als hij op Google naar je diensten zoekt?

Als je ervoor zorgt dat je bedrijf wordt weergegeven op Google Business Profile, kunnen klanten de door jou geleverde producten en services vinden, contact met je opnemen en je locatie vinden.

En het mooie: het is allemaal gratis.

 

Op het voorbeeld hieronder is er een zoekopdracht naar een schilder in Venlo. De drie schilders staan boven de website resultaten wanneer je op Google zoekt. Alle drie hebben ze reviews en tussen de 4,5 en 4,9 sterren. Bij de bovenste ook nog een stukje tekst uit één van de reviews. Ook staat er een icoon van een telefoontje rechts zodat je mobiel meteen kunt bellen.

Google Mijn Bedrijf is voor lokale bedrijven echt een goudmijn als je in de top-3 kunt staan bij Google Maps (zoals op het voorbeeld).

 

Google mijn bedrijf beheren

Otti Online kan helpen om de juiste acties te ondernemen om je account te optimaliseren. Een koppeling met je website is wel aan te raden. Bel of mail voor meer info.

Andere diensten:

Coupons

Zoekmachine optimalisatie - SEO

Mobiele App ontwikkelen

Benieuwd wat Otti-Online voor jou kan betekenen?

Dat ligt aan de situatie en markt waarin je bedrijf zit. Misschien kan een app voor jou nu het verschil maken. Maar wellicht is het beter om in Google Maps beter naar voren te komen en hoger in de zoekresultaten te komen. Of heb je juist in Google Zoeken veel te winnen. Bel eens vrijblijvend om dit te bespreken.