Otti Online startklaar

Otti online marketing venlo - google mijn bedrijf beheren | seo zoekmachine optimalisatie | app ontwikkeling | coupons-kortingscodes

Na wat maanden aan voorbereiding kan ik eindelijk zeggen dat ik de website (in basis) klaar heb. Startklaar. Natuurlijk zal ik nog aanpassingen moeten doen, veelal gericht op het stuk waar ik zelf mee de boer op ga: SEO (search engine optimization) ofwel in goed Nederlands; zoekmachine optimalisatie. Foto’s moet ik nog bewerken, teksten aanpassen en meer van dat soort dingen. Want de zoekmachines moeten mijn website vinden zodat bezoekers me ook sneller gaan vinden.

Ook wil ik deze blog natuurlijk regelmatig gaan vullen met weetjes en tips die je makkelijk zelf kunt toepassen op bijvoorbeeld je Google Mijn Bedrijf. Bovendien moet er nog een veel gestelde vragen pagina komen, zodat daar op termijn ook veel is terug te vinden. Nog genoeg te doen dus.

Deze blog hou ik dan maar even kort. Om dan nu alsnog iets waardevols te kunnen delen: wanneer je dit nog niet gedaan hebt: claim je Google Mijn Bedrijf account en log in. Als je nog moet verifiëren dan doe dit zo snel mogelijk. Binnen 10 dagen krijg je dan een code toegestuurd op jouw postadres. Deze code kun je dan in je GMB-account invoeren. Maar vóórdat je dit kaartje ontvangt, kun je al informatie op je account toevoegen en invullen.

Doe dit vooral, waar dit al gaat. Check je naam, adres en woonplaats en controleer je openingstijden. Voeg wat foto’s toe en plaats een bericht. Doe dit geregeld. Zo laat je ook aan Google weten dat er activiteit is op je account en dat is altijd positief.

Voor nu laat ik het hierbij, maar binnenkort ga ik uitgebreider in op Google Mijn Bedrijf. Waarschijnlijk ook aangevuld met een video, omdat dit het e.e.a. vaak iets duidelijker maakt, met betrekking op waar je op je scherm iets kan vinden.