FAQ - Veel gestelde vragen 

Vragen over Internet Marketing en/of Otti-Online Marketing

Wat is SEO?

SEO staat als afkorting voor Search Engine Optimization, in goed Nederlands: zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachines "ranken" websites op basis van o.a. relevantie ten opzichte van de zoekterm die is ingegeven. Een SEO expert kan jouw website optimaliseren zodat deze hoger scoren in de zoekmachines wanneer iemand een bepaalde zoekterm op Google intikt. Google "weet" dan beter waar je website over gaat en beloont geoptimaliseerde websites door deze hoger te presenteren.

Wat is "ranken" van een website?

Met ranken wordt er in internet marketing bedoeld dat je website opgemerkt wordt door de zoekmachines (van bijvoorbeeld Google of Bing) en een positie toegewezen krijgen. Het liefst wil je voor je website als nummer 1 ranken, maar eigenlijk is ranken alleen al een feit als je website in de organische zoekresultaten terug komt.

Wat zijn organische zoekresultaten?

Organische zoekresultaten zijn de websites die een zoekmachine presenteert na een zoekopdracht. De gepresenteerde websites zijn op basis van relevantie gerangschikt en zijn dus niet commercieel beïnvloed.

Kan Otti-Online een app maken voor een bedrijf?

Ja, wij kunnen een app maken voor een bedrijf (zoals een restaurant, winkel, broodjeszaak, lunchroom), sportvereniging, (schoonheids)salon, makelaar en nog veel meer.

Wat kost een app laten maken?

Een app laten maken kost vaak tussen de €5.000 en misschien wel €100.000 of meer. Dit ligt echter helemaal aan de functionaliteiten van de app. Hoe meer functionaliteiten en hoe ingewikkelder, hoe duurder.

Otti-Online wil toegankelijker zijn voor MKB-ers en kan al vanaf €1749,- een mooie app maken met vele leuke en nuttige functionaliteiten. Afhankelijk van deze functionaliteiten is er ook nog een maandelijks abonnement voor onderhoud van de app.

Ben ik als klant eigenaar van een app?

Nee, de app blijft eigendom van Otti-Online. Je betaalt eenmalig voor het inrichten en gebruik van een app. Maar je maakt door middel van "bruikleen" gebruik van de app, zolang je voldoet aan de betaling van het abonnement wat hiermee gepaard gaat

Mijn bedrijf bevindt zich ver van Otti-Online. Kan ik dan wel zaken doen met Otti-Online?

Ja zeker. Hoewel Otti-Online in Venlo is gevestigd kunnen we door heel het land klanten bedienen. Gelukkig is er online heel veel mogelijk en is afstand daardoor geen belemmering. Of je nu in Amsterdam, Groningen, Zeeland of zelfs België zit, we kunnen iedereen van dienst zijn.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een online tool, door Google aangeboden, waar je jouw bedrijf, vereniging of instelling kunt presenteren in Google Search en Maps. 

Waarom is Google Mijn Bedrijf zo belangrijk?

Google Mijn Bedrijf is lokaal en regionaal een ideale manier om jouw bedrijf goed te kunnen presenteren. Omdat Google bij een zoekopdracht ook 3 Google Maps resultaten laat zien is het heel waardevol om daar goed voor de dag te komen. Meer dan de helft van de kliks gaan naar één van deze drie Maps resultaten.

Is er een verband tussen een geoptimaliseerde website en je Google Mijn Bedrijf?

Ja, dat zou er wel moeten zijn. Wanneer je jouw website juist inricht kun je je Google Mijn Bedrijf daarop aanpassen en v.v. Los van de links die je in je GMB kunt plaatsen, wil Google ook op andere vlakken overeenkomsten zien tussen je website en je GMB.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kunt bij Otti-Online een factuur via mail ontvangen i.c.m. een betaalverzoek.

Ook accepteren we een bankoverschrijving en betaling via PayPal.

De online diensten dienen vooraf betaald te worden of in sommige gevallen deels aanbetaald. Dit wordt in deze gevallen kenbaar gemaakt.

Benieuwd hoe Otti-Online jou kan helpen?

Dat ligt aan de situatie en markt waarin je bedrijf zit. Misschien kan een app voor jou nu het verschil maken. Maar wellicht is het beter om in Google Maps beter naar voren te komen en hoger in de zoekresultaten te komen. Of heb je juist in Google Zoeken veel te winnen. Bel eens vrijblijvend om dit te bespreken.